Donald Trump Etkisi: Mark Cuban ve Arthur Hayes Yorumluyor!

Ünlü milyarder Mark Cuban, Donald Trump yeniden seçilirse, bunun Bitcoin fiyatını doğrudan etkilemeyeceğini söylüyor. Ancak SEC değişiklikleri nedeniyle kripto işletmelerine fayda sağlayabileceğine inanıyor. Ayrıca Cuban, vergi oranlarının ve gümrük tarifelerinin düşürülmesinin Bitcoin fiyatını artırabileceğini öne sürüyor. Kripto uzmanı Arthur Hayes, kripto dostu politikalara odaklanan Amerikalı seçmenlerin 2024 seçimleri sona erdiğinde muhtemelen göz ardı edileceği konusunda uyarıyor.

Donald Trump yeniden seçilirse, piyasaya etkisi nasıl olur?

Milyarder yatırımcı Mark Cuban, Donald Trump yeniden seçilirse, bunun Bitcoin fiyatını nasıl etkileyebileceğine dair düşüncelerini paylaştı. Cuban, Trump’ın başkanlığının Bitcoin’in değerinde bir artışa yol açabileceğini, ancak bunun eski Başkan’ın kripto konusundaki duruşundan kaynaklanmadığını savunuyor. Cuban’a göre, Trump’ın yeniden seçilmesi, kripto işletmelerinin peşini bırakmayan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndaki (SEC) kaçınılmaz ve gerekli değişiklikler nedeniyle bir kripto işletmesinin faaliyet göstermesini kolaylaştıracaktır.

Mark Cuban, tarihsel olarak enflasyonist olan daha düşük vergi oranları ve tarifelerin Bitcoin’in fiyatını yükselteceğine inanıyor. Ayrıca Cuban, ABD’nin jeopolitik rolünü çevreleyen küresel belirsizliğin ve ABD dolarının rezerv para birimi olarak düşüşünün Bitcoin’i dünya çapındaki yatırımcılar için “güvenli bir liman” haline getirebileceğini ifade ediyor.

Bitcoin’in büyümesinin gerçek itici güçleri!

Ayrıca Mark Cuban, Bitcoin piyasasının küresel olduğunu, 21 milyon BTC’lik sınırlı bir arz ve sınırsız fraksiyonelleştirme olduğunu belirtiyor. Cuban, Bitcoin’in tasarruflarını korumak isteyen ülkeler ve bireyler için aranan bir varlık haline gelmesi durumunda fiyatının hızla yükselebileceğini öne sürüyor. Cuban bu senaryonun kesin olmadığını kabul etmekle birlikte, bunun dikkate alınmaya değer bir olasılık olduğuna inanıyor. Bu olgunun hiperenflasyon yaşayan ülkelerde zaten yaşandığını vurguluyor.

Mark Cuban’ın yorumları, Trump’ın yeniden seçilmesinin, kripto endüstrisine verdiği yaygın destek nedeniyle Bitcoin’in fiyatını doğrudan etkileyeceğine inananlarla çelişiyor. Cuban bunun yerine, altta yatan ekonomik ve jeopolitik faktörlerin Bitcoin’in büyümesinin gerçek itici güçleri olabileceğini savunuyor.

Arthur Hayes’den kripto yanlısı seçmenlere uyarı!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, piyasada Donald Trump’ın yeninden seçilmesinin kripto için iyi olacağına dair bir kanaat var. Ancak, bu konuda hüsrana uğramaları da muhtemel. Yeni bir makalede Arthur Hayes, kripto yanlısı seçmenlerin Kasım seçimlerinden önce düzenleyici netlik talep etmeleri gerektiğini söylüyor. Ona göre, kripto politikaları ifade özgürlüğüne dayanmalı. Öte yandan, seçimden sonra endüstri savunucularının kaldıraçlarını kaybedeceğini belirtiyor, çünkü politikacılara ihtiyaçları olmayacak.

Arthur Hayes, Donald Trump veya Joe Biden’ın kripto politikalarını desteklemelerinin kendi yeniden seçilme şanslarını etkilemeyeceğini vurguluyor. Seçim sonrasında, kripto yanlısı seçmenlerin önemli bir pazarlık gücü olmayacağını düşünüyor. Ayrıca, seçimlerden sonra savaş tehdidinin artacağını söylüyor, çünkü Biden’ın seçim gününden önce petrol fiyatlarının yükselmesini istemeyeceğini belirtiyor. Sonuç olarak, Hayes, kripto para özgürlüğü meselesinin savaş tehdidi ortaya çıktığında hızla unutulacağını öne sürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir